Kirjaudu

Käyttäjätunnus

Salasana
en  fi  se 

Logistisen solmukohdan aktiivinen ja tunnustettu vaikuttaja

Satamaoperaattorit ry on ahtaus- ja terminaalitoimintaa harjoittavien sekä satamien muita tavarankäsittely- ja logistiikkapalveluja tuottavien yhteisöjen valtakunnallinen työnantaja- ja elinkeinopoliittinen edun-valvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä kannattavan toiminnan ja jatkuvan kehittämisen edellytyksiä.

Näiltä verkkosivuilta30.3.2020


15.4.2020

         Practices of port operators with regard to coronavirus 2
       löytyvät englanninkieliseltä sivulta (UK lipun takaa)


Satamatoimijoiden Korona-tiedote 16.4.2020

Posted by Administrator (admin) on 16.04.2020 at 16:10:10
Suomi >>

Satamatoimijoiden koronakäytännöt on päivitetty 15.4.

Päivitetty julkaisu sisältää 1.4. julkaistut käytännöt ja niiden päivitykset sekä uutena osana satamien maaliikennettä koskevat käytännöt. Kooste on laadittu Laivameklarit ry:n, Satamaliitto ry:n ja Satamaoperaattorit ry:n yhteistyönä.

Tavoitteena on, että satamassa toimivilla yrityksillä olisi yhteinen kuva turvallisesta toiminnasta.

Tiedot on kerätty yhdistysten jäsenyritysten hyvistä käytännöistä ja viranomaislähteistä. Listaus ei ole velvoittava, vaan jokainen satamassa toimiva yritys tekee työn ja tilojen järjestelyt omista lähtökohdistaan.

Meriliikenteen käytännöt kuvaavat alusliikenteessä voimassa olevia menettelyitä, jotka perustuvat lainsäädäntöön ja viranomaisten toimintaohjeisiin. Tämä osa on nyt päivitetty Rajan 15.4.2020 antamien ohjeiden perusteella.

Satamatoimijoiden koronakäytännöt jaetaan yhdistysten jäsenyrityksiin tämän tiedotteen liitteenä. Käännös englanniksi toimitetaan jäsenyrityksiin viimeistään ensi viikon alussa.

Raja on päivittänyt ohjeen miehistönvaihdoista ja maissa käynnistä

Rajan 15.4.2020 antama uusi ohje korvaa 3.4.2020 annetun ohjeen ja sen muutokset. Päivitykset koskevat miehistövaihtoja ja merimiesten liikkumista satamissa. Päivitetty ohje on voimassa poikkeusolojen ajan eli tällä hetkellä 13.5.2020 saakka. Uusi ohje ja sen kieliversiot on jaettu liittojen jäsenyrityksiin.

Huoltovarmuuskeskuksen kysely satamatoiminnasta

Tulokset kootaan tällä viikolla perjantaina 17.4. klo 13.15 ja sen jälkeen maanantaina 20.4. Linkki: https://link.webropolsurveys.com/S/5CCF9EF1826544CB

HVK:n vesikuljetuspoolin kysely

tehdään tällä viikolla vielä perjantaina 17.4. Yhteyshenkilö on Juha Savisaari, juha.savisaari@shipowners.fi

Hänelle voi antaa myös suoraan palautetta tilanteesta.

Kommentit ja kysymykset

Tämän tiedotteen kokoaa yhteistyössä Satamaoperaattoreiden kanssa sari.turkkila@shipbrokers.fi

Takaisin