Kirjaudu

Käyttäjätunnus

Salasana
en  fi  se 

Logistisen solmukohdan aktiivinen ja tunnustettu vaikuttaja

Satamaoperaattorit ry on ahtaus- ja terminaalitoimintaa harjoittavien sekä satamien muita tavarankäsittely- ja logistiikkapalveluja tuottavien yhteisöjen valtakunnallinen työnantaja- ja elinkeinopoliittinen edun-valvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä kannattavan toiminnan ja jatkuvan kehittämisen edellytyksiä.

Näiltä verkkosivuilta30.3.2020


15.4.2020

         Practices of port operators with regard to coronavirus 2
       löytyvät englanninkieliseltä sivulta (UK lipun takaa)


Satamatoimijoiden Korona-tiedote 26.3.2020

Posted by Administrator (admin) on 26.03.2020 at 17:35:57
Suomi >>

Ohje riskiryhmien suojeluun

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on määritellyt ryhmät, jotka ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Linkki Riskiryhmät THL:n sivuilla.

STM on antanut työpaikoille ohjeet, miten arvioidaan riskit niiden henkilöiden osalta, jotka ovat alttiita koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin vakavammille muodoille. Työnantajan on arvioitava, onko riski saada tartunta työssä kohonnut muuhun väestöön verrattuna.

Liikkuminen Uudenmaan ja muun maan välillä Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä rajoitetaan 27.3.-19.4.2020 välisenä aikana.

Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella ja muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua. Poliisi valvoo liikkumista ja voi määrätä sakkoa rikkomuksista.

Sallittua on Uudenmaan sisäinen liikkuminen, tavaraliikenne ja työmatkat sekä liikkuminen painavan henkilökohtaisen syyn takia, kuten lapsen tapaamisoikeus tai lähiomaisen kuolema. Poliisin pyynnöstä henkilön on annettava selvitys liikkumisensa syystä tai tarkoituksesta.

Työnantajan antama henkilökortti on todennäköisesti riittävä takamaan oikeuden liikkumiseen. Työnantaja voi myös kirjoittaa lyhyen työtodistuksen, että henkilö on yrityksessä töissä, jos henkilökorttia ei ole.

HVK:n tiedote merikuljetusten tukemisesta https://www.huoltovarmuuskeskus.fi/kumipyorarahdin-merikuljetukset-varmistetaan-huoltovarmuuskeskuksen-toimenpitein/

Huoltovarmuuskeskuksen kysely satamatoiminnasta Tulokset kootaan päivittäin klo 13.15 Huoltovarmuuskeskuksen käyttöön.

Linkki: https://link.webropolsurveys.com/S/5CCF9EF1826544CB

Kommentit ja kysymykset

Tämän tiedotteen kokoaa yhteistyössä Satamaoperaattoreiden kanssa sari.turkkila@shipbrokers.fi

Takaisin