Kirjaudu

Käyttäjätunnus

Salasana
en  fi  se 

Logistisen solmukohdan aktiivinen ja tunnustettu vaikuttaja

Satamaoperaattorit ry on ahtaus- ja terminaalitoimintaa harjoittavien sekä satamien muita tavarankäsittely- ja logistiikkapalveluja tuottavien yhteisöjen valtakunnallinen työnantaja- ja elinkeinopoliittinen edun-valvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä kannattavan toiminnan ja jatkuvan kehittämisen edellytyksiä.

Näiltä verkkosivuilta30.3.2020


15.4.2020

         Practices of port operators with regard to coronavirus 2
       löytyvät englanninkieliseltä sivulta (UK lipun takaa)


Satamatoimijoiden Korona-tiedote 8.4.2020

Posted by Administrator (admin) on 14.04.2020 at 08:29:44
Suomi >>

Ohje ammattikuljettajille (”rekkakuskiohje”)

THL on julkaissut aineistopankissa COVID 19-ohjeen raskaan kaluston kuljettajille. Linkki aineistopankkiin: https://aineistopankki.thl.fi/l/DL6N_tD-xDrg

Eläkevakuutusmaksut ja työttömyysturva

Työnantajan työeläkevakuutusmaksuja alennetaan 2,6 prosenttiyksiköllä vuonna 2020. Maksunalennus on voimassa 1.5. – 31.12.2020. Myös työttömyysturvan saantiin on tulossa helpotuksia mm. omavastuuaika on poistumassa ja työssäoloehto lyhenee.

Ruotsin poikkeuslaki etenee

Ruotsin hallituksen esitys poikkeuslaista on käsittelyssä. Lain on tarkoitus olla voimassa 18.4.-30.6.2020. Se mahdollistaa mm. satamien, lauttaterminaalien, lentokenttien tai linja-auto- tai rautatieasemien sulkemisen tai käytön rajoitukset.

Väylämaksuille saa lykkäystä

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Tulli helpottaa 2.4. alkaen väylämaksujen maksujärjestelyn ehtoja. Hae maksujärjestelyä perinta@tulli.fi

Väliaikaisen varastoinnin pidentäminen

FEPORTin ja FONASBAn antaman tiedon mukaan EU:n alueella tullin antamat luvat väliaikaisen varastoinnin pidentämiseen käsitellään nopeutetussa aikataulussa. Suomen Tullin mukaan asiassa ei ole ongelmia.

Huoltovarmuuskeskuksen kysely satamatoiminnasta

Tulokset kootaan pääsiäisen jälkeen ke 15.4. ja pe 17.4. klo 13.15. Linkki: https://link.webropolsurveys.com/S/5CCF9EF1826544CB

HVK:n vesikuljetuspoolin kysely

tehdään seuraavan kerran pääsiäisen jälkeen ke 15.4. Yhteyshenkilö on Juha Savisaari, juha.savisaari@shipowners.fi. Hänelle voi antaa myös suoraan palautetta tilanteesta.

Kommentit ja kysymykset

Tämän tiedotteen kokoaa yhteistyössä Satamaoperaattoreiden kanssa sari.turkkila@shipbrokers.fi

Takaisin